Què és?

  • COM SORGEIX LA INICIATIVA?

Com a tècnics en bioconstrucció i eficiència energètica, es detecta una demanda del propis clients que desitgen obres d’autoconstrucció en bioarquitectura. Aquets tenen necessitats formatives propies, a la vegada que tenen necessitat d’una coneixença real de totes les possibilitats constructives possibles.

Els interessats en la bioconstrucció i l’autoconstrucció arriben normalment per una tècnica constructiva concreta (Ex: Vull fer-me una casa amb bales de palla per què és ecològica…. La Tapia és la millor opció … Vull restaurar la façana amb arrebossat de terra …)  

Però tota opció per si mateixa ecològica, pot no ser-ho si es contextualitza. (Ex: Si la palla la hem de portar de 200km de distància … si les necessitats climàtics del lloc prefereixen altres tècniques … )

A la vegada s’han de tenir en compte les capacitats del lloc i les capacitats dels propietaris (Ex: La parcel·la i la tradició del lloc es ideal per fer una casa de terra no de palla…. Jo vull autoconstruir-me una casa de Tapia però per les meves capacitats temporals i físiques seria millor fer-la de Cob…)

Amb tot això es va veure la necessitat d’informar de totes les possibilitats constructives actuals en bioarquitectura i autoconstrucció. Des d’un punt de vista realista; tenint en compte els condicionaments legals de la construcció, l’anàlisi de costos, les distintes possibilitats de tècniques

D’aquesta manera, la persona interessada, tindrà tota la informació per analitzar el seu terreny (o la cerca de terreny o la rehabilitació), i analitzar les seves capacitats pròpies (temps, economia, esforç…) per a poder decidir amb quina tècnica constructiva començar el seu projecte.  • PER QUÈ UNS CURSOS PER AUTOCONSTRUCTORS EN BIOARQUITECTURA?

Actualment ens trobem en un sistema que dificulta, i gairebé impedeix, la llibertat creativa i material de les persones propietàries per a construir elles mateixes el seu habitatge.

En una situació com l’actual, en la que  part de la població vol trobar noves respostes al concepte d’HABITAR, CO-HABITAR i ECOHABITAR, Autoconstructor facilita l’accés a la informació necessària per a realitzar aquestes tasques, de  manera conscient amb el planeta i legal amb el sistema actual.

 

  • ESTRUCTURA FORMATIVA DE LA PLATAFORMA AUTOCONSTRUCTOR.

La formació que oferim es troba organitzada en els següents mòduls:

  1. Curs d’introducció a l’Autoconstrucció
  2. Cursos d’especialització en tècniques constructives
  3. Cursos a mida
  4. Formació On-line

Aquests no tenen perquè ser lineals cronològicament, però es recomana començar pel curs introductori, ja que aquest ens brindarà les eines necessàries per descobrir el món de l’autoconstrucció i d’aquesta manera, especialitzar-nos, més endavant, en aquelles que més ens interessen.

La intenció última dels Cursos i Tallers és poder facilitar l’accés a un habitatge bioconstructiu de qualitat.

Aquesta proposta formativa serveix com a instrument d’autoconeixement i aprenentatge, i al posar en comú a persones amb motivacions i objectius afins.

  • XARXA D’INTERCANVI.

A través de la participació als cursos i tallers, tant de pagament com els gratuïts, els participants es convertiran en membres d’una plataforma on-line per incentivar una Xarxa d’intercanvi d’Autoconstructors amb l’objectiu de generar sinergies i crear lligams que propiciïn futures col·laboracions.

D’aquesta manera Autoconstructor brinda a les persones participants la pertinença a una xarxa d’intercanvi d’experiències i aprenentatges entre les diverses persones integrants dels cursos.

En aquest sentit, aquesta xarxa permet l’aprofitarment de sinergies, ja sigui mitjançant l’ajuda mútua que s’ofereixen els uns als altres a l’hora de construir els seus propis habitatges, de la mateixa manera que les obres en procés de construcció, serveixen per a d’altres com a pràctiques per iniciar-se en les diverses tècniques constructives.

Amb aquesta voluntat, aquesta xarxa incentiva per un costat l’estalvi de costos de mà d’obra de les obres en construcció i per l’altre, afavoreix l’aprenentatge i promou l’experiència mútua.

 

    Translate to:

UA-28267055-1