Cursos i Tallers

 • PER QUÈ UNS CURSOS PER AUTOCONSTRUCTORS EN BIOARQUITECTURA?

Actualment ens trobem en un sistema que dificulta, i gairebé impedeix, la llibertat creativa i material de les persones propietàries per a construir elles mateixes el seu habitatge.

En una situació com l’actual, en la que  part de la població vol trobar noves respostes al concepte d’HABITAR, CO-HABITAR i ECOHABITAR, la Xarxa Ecoarquitectura facilita l’accés a la informació necessària per a realitzar aquestes tasques, de  manera conscient amb el planeta i legal amb el sistema actual.

 • OBJECTIUS I MOTIVACIONS DELS CURSOS.

Aquesta proposta formativa serveix com a instrument d’autoconeixement i aprenentatge, i al posar en comú a persones amb motivacions i objectius afins, aquesta pretén convertir-se en una plataforma per incentivar una Xarxa d’intercanvi d’Autoconstructors amb l’objectiu de generar sinergies i crear lligams que propiciïn futures col·laboracions.

La intenció última dels Cursos i Tallers és poder facilitar l’accés a un habitatge bioconstructiu de qualitat.

 • UNA FORMACIÓ MODULAR A MIDA.

La formació que oferim es troba organitzada en els següents mòduls:

 1. Curs d’introducció a l’Autoconstrucció
 2. Cursos d’especialització en tècniques constructives

Aquests no tenen perquè ser lineals cronològicament, però es recomana començar pel curs introductori, ja que aquest ens brindarà les eines necessàries per descobrir el món de l’autoconstrucció i d’aquesta manera, especialitzar-nos, més endavant, en aquelles que més ens interessen.

 • Curs d’introducció a l’Autoconstrucció

Es tracta d’un curs teòric, amb diverses visites d’obres d’autoconstrucció que s’estan realitzant actualment per observar la pràctica de les tècniques.

El curs vol oferir les eines necessàries perquè es tingui una informació suficient per ser capaç de decidir quina tècnica aplicar a l’autoconstrucció de l’habitatge.

Cada persona participant finalitzarà el curs coneixent la realitat de l’autoconstrucció, les diverses tècniques constructives que es poden aplicar, els processos legals a seguir, els costos, les habilitats i capacitats que es requereixen d’un mateix/a per a realitzar-ho, etc.

D’aquesta manera, un cop analitzada la realitat de cada participant, i coneixent amb més detall el ventall d’oportunitats que l’autoconstrucció us brinda, en funció de les necessitats de cadascú i la seva realitat personal, es poden realitzar els cursos d’especialització en tècniques constructives, segons convingui.

més informació …

 • Cursos d’especialització en tècniques constructives

Es tracta de diversos cursos pràctics sobre tècniques constructives de construcció en bioarquitectura.

 1.  Producció de Blocs de Terra Comprimida (BTC)
 2. Construcció de cases de Palla
 3. Construcció amb Superadobe
 4. Revestiments Naturals
 5. …..
més informació …

Tots aquests cursos s’aniran ampliant en funció de les necessitats de les persones interessades i es complementaran amb diversos Tallers divulgatius en fires i exposicions, en els que es convidarà a les persones participants dels cursos.

  Translate to:

UA-28267055-1